با گسترده تر شدن صنعت گردشگری در مناطق مختلف جهان باعث توجه بیشتر به رویکرد گردشگری پایدار شده است. صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی، کمترین تاثیر را بر جامعه میزبان و محیط زیست داشته است. چاربدار درصدد است که ارتباط بین جوامع میزبان را افزایش داده و با آگاهی هرچه بیشتر مردم بومی در توسعه و حفظ میراث روستایی مازندران بکوشد تا بتواند این فرهنگ غنی را به گردشگران انتقال داده و آن ها را نیز در حفظ این میراث روستایی سهیم کند.
اقامت در خانه های محلی، آشنایی با بافت روستایی و سبک زندگی مردم هر منطقه از مازندران، غذاهای ارگانیک، لباس های محلی و جشنواره ها همه ی این زیبایی ها درکنارهم باعث شده است تا چاربدار درصدد باشد این مناطق را به شما بشناساند تا بتوانید از سفر خود نهایت لذت را ببرید.
اقامتگاه های بوم گردی استان مازندران متناسب با بافت هر منطقه ساخته شده است که شما می توانید از ویژگی های طبیعی آن مناطق نهایت لذت را ببرید. و دوران قدیم مازندران را برای خود تداعی کنید. چاربدار سعی دارد امکانات مناسب با توجه به سلیقه و علاقه ی افراد را در سایت قرار داده تا گردشگر بتواند با اطمینان خاطر به صورت آنلاین رزرو کند و در سفر آنچه که از اقامت و امکانات رزرو شده انتظار دارد بهره مند گردد.
مفهوم چاربدار
نماشونه سرا مه ونگه ونگه چاربدار درشونه صدای زنگه
کدوم چاربداره برار بعیرم دم به دم خبر از شه یار بعیرم
چاربدار(چاربیداری، چاربداری وچاروداری) شغل اصیل و ریشه دار در مازندران است که به خاطر قدمت و اصالتش با آداب ورسوم، ضرب المثل، ترانه و موسیقی مازندرانی به شدت درآمیخته است.
مفهوم چاربدار درسدههای گذشته: جابجایی مسافر و کالا به تناسب شرایط اقلیمی در مناطق خشک و نیمه خشک با شتر و در مناطق معتدل سواحل دریای مازندران با اسب انجام می گرفت. به کاروان سفر در دشت ها چاربیدار و در مناطق کوهستانی و ییلاقی چاربدار میگویند. با آمدن وسایل حمل و نقل، افزایش جمعیت و نیاز متفابل روستا به شهر، چاربدارها مسیر دیگری را برای درآمد در نظر گرفتند. آنها نیازهای مردم دشت و جنگل نشینان را فراهم میکردند.
مفهوم چاربدار در فرهنگ دهخدا: چاربدار در استان مازندران به کسی گفته می شود که در گذشته با استفاده از یک یا چند چهارپا، کالاها و وسایل مورد نیاز روستاییان و جنگل نشینان را به خاطر مسیرهای مشکل جنگلی و کوهستانی که توان یا فرصت کافی برای رفتن به شهر یا مرکز خرید نمی یافتند به دست آنها می رساندند و از این روستا به آن روستا می رفتند و کار خدمات رسانی به روستاییان را در قبال دستمزد انجام می دادند.
موسیقی چاروداری یکی دیگر از موسیقی های آوازی مازندران است که چارودارها از ان استفاده می کنند و بیان زندگی پرپیچ و خم چارودارهای مازندران است. موسیقی آوازی بازتاب زندگی چارودار ها است و معمولا هم به وسیله چارودارها خوانده شده است.
ملودی پاروداری گاهی در ریتم و گاهی بصورت آواز معمول بوده است که آواز گونه آن بیشتر رایج است. چارودار گاهی سواره و گاهی پیاده بوده و احتمال می رود هنگاه سواره و یورتمه رفتن مرکب، اکسان هایی در ملودی ایجاد شده و ملودی ریتمیک گردیده است. چه بسا چارودار همین ملودی را هنگام پیاده به صورت آوازی می خوانده است.
چارویداری کننی ته یار بووشم تلاونگ ته همرا ویشار بووشم
ته همرا دشت و کو ره پابزنم ته غم بیته دل قرار بووشم
خانم فاطمه هاشمی
تولید محتوا
کارشناسی مدیریت گردشگری
آقای حمیدرضا پازوکی
مشاور فناوری اطلاعات ، محتوا و توسعه سایت
دکتری فناوری اطلاعات ( IT )
آقای علی پازوکی
مدیرعامل
فوق دیپلم الکترونیکی